İçeriğe geç

Hurda Belgeli Araç Neden Trafiğe Çıkamaz

Hurda belgeli bir araç trafiğe nasıl çıkarılır?

Yazımızın başında belirtmek isteriz ki, hurda sertifikası olan bir aracı yola çıkarmak mümkün değildir. Yani bir araç hurda olarak sertifikalandırılırsa, onu tekrar yola çıkarma imkânı yoktur. Hurda sertifikalı olarak tanımlanan araçlar, tekrar kullanılamayan ve tekrar yola çıkarılamayan araçları içerir.

Çekme belgeli araç trafikte yakalanırsa ne olur 2024?

Çekme izni olan araçların trafiğe yasal olarak girmesine izin verilmez ve çekme izni olan bir araç trafiğe girerse, plaka sahibine para cezası uygulanır. Çekme izni olan bir araç trafiğe girerse, bu durum sürücü belgesi sahibinin trafik ceza puanlarına işlenir.

Hurda belgeli araç ruhsat çıkar mı?

Hurda belgesi olan bir araç yola nasıl çıkarılır? Hurda belgesi olan araçlar tamir edilse bile, tescil belgesi olmadığı için yola çıkarılamaz. 16 yaş ve üzeri araçların hurdaya çıkarılmasından sonra, şasi numarası olmayan parçaları satılarak değerlendirme yapılır.

Çekme belgeli araç aldım ne yapmaliyim?

Noter’e aracınızı yola çıkarmak istediğinizi bildirmeli ve belgeleri sunmalısınız. Ayrıca aracı yola çıkarmak için aracı yola çıkarma ücretini, cari yılın çekme belgesini ödemeli ve plaka kağıtlarını sunmalısınız.

Hurda belgesi iptal edilir mi?

Çekme belgesi olan araçlar, gerekli müdahaleler ve onarımlar tamamlandıktan sonra tekrar yola çıkarılabilir. Hurda belgesi olan araçlarda durum böyle değildir. Bazı kişiler kurtarma belgesi olan bir araç satın alıp restore ettikten sonra tekrar kullanmayı düşünebilir.

Kaç yıllık araba hurdaya ayrılır?

Hurda indiriminden yararlanmak istiyorsanız, tescil tarihinden itibaren 16 yıldan eski araçlar hurda kapsamına dahildir. Satış değerine bağlı olarak bazı kullanıcılar araçlarını 16 yaşından önce hurdaya ayırmaktadır.

Çekme belge masrafı ne kadar?

Araç muayene ücreti; Çekme belgeli motor, çekme belgeli traktör gibi araçlarda ortalama maliyet 3.432 TL, çekme belgeli araçlarda 927 TL, çekme belgeli araçlarda 1.821 TL, çekme belgeli binek otomobiller, çekme belgeli minibüsler gibi araçlarda ise 2.432 TL’dir. Noter ücretleri ise ortalama 1.000-1.500 TL arasındadır.

Araç hurda belgesi nasıl alınır?

Eski aracınızı hurdaya çıkarmak için amortisman ve bertaraf formuna ihtiyacınız var. Bu belgeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onaylı lisanslı şirketlerden almalısınız. Araçlarınızı hurdaya çıkarmak istiyorsanız bizi aramanız yeterli.

Çekme belgesi nasıl kaldırılır 2024?

Çekme belgesini nasıl kaldırabilirim? Çekme senedinin kaldırılabilmesi için aracın öncelikle muayeneden geçmesi gerekir. Muayene merkezinden araç kimlik raporunu aldıktan sonra noterden kalıcı lisans başvurusunda bulunabilirsiniz.

Hurdaya çıkmış arabaya ne denir?

Enkaz sertifikalı araçlar, aracın değerinin %70’i veya daha fazlasının ciddi kaza hasarı nedeniyle kaybedildiği araçlardır. Bu durumda, söz konusu araç için Pert Kaydı adı verilen bir kayıt düzenlenir. Araç sigortalıysa, ilgili sigorta şirketi aracın maddi hasarını karşılayacaktır.

Çekme belgeli aracın muayene borcu çıkar mı?

Çekme belgesi olan araca muayene borcu doğar mı? Çekme belgesi olan araçlara vergi veya ceza borcu doğmaz ancak çekme belgesi düzenlenmeden önce araç muayene edilmediği için muayene borcu olup olmadığını sorgulamanız gerekir.

Hurdaya ayrılan aracın plakası ne olur?

“Hurdaya çıkarıldı” notu tescil belgesine eklendikten sonra tescil belgesi sahibine iade edilir. Trafik belgeleri ve plakalar müsadere edilir ve geçersiz kılınır. Sökülebilir ve kullanılabilir. Hurdaya çıkarma, aracın en son tescil edildiği ilde gerçekleşir.

Çekme belgeli araç muayene ücreti ne kadar?

Çekme belgesi için araç muayene ücretinde yapılan artışla birlikte traktör, motosiklet ve moped muayene ücreti 928 TL, otomobil, minibüs, pikap, özel amaçlı araç, arazi aracı, römork ve yarı römork muayene ücreti 1.821,60 TL, otobüs, kamyon, traktör ve tanker muayene ücreti ise 928 TL’ye çıkarılacak. Muayene ücreti ise 2.462 TL olarak belirlendi.

Çekme belgeli araç kullanmanın cezası ne kadar?

2023 yılı güncel ceza tutarlarına göre, çekici ehliyeti ile yola çıkmanın cezası 4.064 TL’dir. 2023 yılı tüm trafik cezalarının fiyatlarını öğrenmek için “2023 yılı trafik cezaları ve ehliyet harçları ne kadar?” yazımıza tıklayabilirsiniz.

Çekme belgeli araç trafiğe çıkması için ne yapmalı?

Trafiğe çıkması yasak olan çekme belgesi ile aracınızı muayeneye götürmek için muayene tarihinden sonra trafik müdürlüğüne başvuruda bulunmanız ve Ek 33/A belgesini almanız gerekmektedir. Bu belge ile aracınızın 7 gün boyunca trafiğe çıkmasına izin verilir ve bu süre içerisinde aracınızı muayeneye götürebilirsiniz.

Çekme belgeli aracın trafiğe çıkma masrafı nedir 2024?

Araç muayene ücreti; Çekme belgeli motor, çekme belgeli traktör gibi araçlarda ortalama maliyet 3.432 TL, çekme belgeli araçlarda 927 TL, çekme belgeli araçlarda 1.821 TL, çekme belgeli binek otomobiller, çekme belgeli minibüsler gibi araçlarda ise 2.432 TL’dir. Noter ücretleri ise ortalama 1.000-1.500 TL arasındadır.

Ek 33 A belgesi ücreti ne kadar?

Taşıma1 – ÜCRETLER SERTİFİKA SERTİFİKA SERTİFİKA SERTİFİKA SERTİFİKA SERTİFİKA SERTİFİKA SERTİFİKA SERTİFİKA SERTİFİKA ÖZEL YÜK İÇİN Madde 33 uyarınca verilecek her türlü izinden.

Çekme belgesi ücreti ne kadar?

Çekme ruhsatı ücreti ne kadar? Çekme ruhsatı ücreti 2024 yılı için 265.90 TL’dir.

Trafikten men edilen araç tekrar trafiğe nasıl çıkarılır?

Trafik yasağının kaldırılması için araçta gerekli değişiklikleri yapmak, eksik belgeleri teslim etmek ve cezayı ödemek yeterlidir. Yasaklanan araçlar, kusurları giderilene kadar otoparkta kalır ve süre uzadıkça kullanıcılar için daha fazla ek maliyet oluşur. Günlük park ücreti, ceza kesilen sürücüden tahsil edilir.

Kaynak: gobio.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir