Dilekçe sol alt köşeye ne yazılır?
Adres sol alt köşeye yazılır. Adres yazılırken birinci satıra sokak ve ev numarası, ikinci satıra ise ilçe ve şehir adı yazılmasına dikkat edilmelidir (Aktaş ve Gündüz, 2002).
Sol alt köşeye ne yazılır?
Mektupta samimi bir üslup kullanılır. Sayfa 7 a)- Özel mektuplar – Mektubu yazan kişinin adı ve soyadı mektubun sağ alt köşesine yazılır ve imzalanır. Mektubu yazan kişinin tam adresi sol alt köşeye yazılır.
Dilekçelerde ad ve soyad hangi köşeye yazılır?
Ad, soyad ve imza: Metnin bitiminden sonra sağ alt köşeye başvuranın adı ve soyadı yazılır. Adın ilk harfi büyük, diğer harfleri küçük; soyadı büyük harflerle yazılır.
Dilekçede tarih sağ üst köşeye mi?
Cümlenin sonuna, noktalama işaretinden hemen sonra tarih konulur ve dilekçe, sayfanın sağ alt köşesine ad ve soyadı belirtilerek imza atılmasıyla tamamlanır.
Doğru dilekçe nasıl yazılır?
Dilekçe; Ciddi, resmi ve saygılı bir dil ve üslupla yazılmalıdır. İstenen işlem veya bilgi hukuka uygun olmalıdır; Yasal çerçeve içinde açık ve anlaşılır bir şekilde talep edilmelidir. Şikayet varsa, mümkünse söz konusu belgeler eklenmeli ve tanıklar isimlendirilerek dilekçede sunulmalıdır.
Gereğini arz ederim nereye yazılır?
Resmi yazılarda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta metnin son kısmıdır. Hukuki ve hiyerarşik olarak, alt makamlara yazılan yazılarda “Sizden rica ediyorum.” ifadesi yer alır. Ben arz ederim. Üst ve alt makamlara aynı anda dağıtılan yazılarda “İstiyorum ve talep ediyorum” ifadesi yer alır.
Dilekçe yazarken nelere dikkat etmeliyiz?
DİLEKÇE YAZMA KURALLARI Sorunun ilgili olduğu kuruma başvurarak başlamalısınız. Hiyerarşik sıraya dikkat etmelisiniz. Yer ve tarih belirtilmelidir. Kağıdın arkası kullanılmamalı; gerekirse ikinci bir kağıt kullanılmalıdır.
Günlük yazarken sağ alt köşeye ne yazılır?
Konu, açık ve anlaşılır bir dil kullanılarak kısa ve eksiksiz bir şekilde açıklanmalıdır. Gönderenin adresi antetli kağıdın özel düzeninde yer almıyorsa, kağıdın sol alt köşesi kullanılır. Sağ alt köşede mektubu yazan kişinin imzası ve adı ve soyadı bulunur.
Mektubun sağ üst köşesine ne yazılır?
Özel Mektupların Biçimsel Özellikleri * Mektuplar, beyaz çizgisiz kağıtlara siyah veya mavi mürekkepli kalemle yazılır. Mektuplar boya kalemi veya kurşun kalemle yazılamaz. * Mektubun yazıldığı yer ve tarih, kağıdın sağ üst köşesine yazılır. * Mektup, yazıldığı kişiye olan ilgi ve yakınlık derecesine uygun bir hitapla başlar.
Dilekçe yazarken ilk ne yazılır?
Dilekçelerin başında başvurulan makamın adı yer alır. Gerekiyorsa başvurulan makamın adresi de belirtilir. Başvurulan adresin adı büyük harflerle yazılır; adresteki kelimeler ilk harfleri büyük, diğer harfleri küçük ve ortalanmış şekilde yazılır.
A4 kağıdına dilekçe nasıl yazılır?
Çizgisiz beyaz 80 gr A4 kağıdın ön yüzüne yazılır. Mümkünse bilgisayarda yazılır ve çıktısı alınır. Bu mümkün değilse daktilo edilir. Bu mümkün değilse siyah veya koyu mavi kalıcı kalem kullanılarak elle okunaklı bir şekilde yazılabilir.
Dilekçede kaşe nereye basılır?
Damga, ön yazının ilk sayfasının ön veya arka yüzüne basılır.
Dilekçenin sol üst köşesine ne yazılır?
İmzanın altında başvuranın adı ve soyadı bulunur. Dilekçenin sunulduğu tarih ya sağ üst köşede ya da sağ alt köşededir (imzanın üstünde). Başvuranın tam adresi sol alt köşede, adı ve soyadının hemen altında bulunur.
Ad soyad nasıl yazılır?
C. Büyük harfle başlayan özel isimler: 1. Büyük harfle başlayan özel adlar ve soyadlar: Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Kâzım Karabekir, Ahmet Haşim, Sait Faik Abasıyanık, Yunus Emre, Karacaoğlan, Âşık Ömer, Wolfgang von Goethe, Vilhelm Thomsen vb.
Dilekçenin sağ alt kısmına ne yazılır?
Dilekçede bir durum belirtiliyorsa son cümlede; “İstenen bilgileri saygıyla sunarım.”, talepte ise; “İstenen bilgileri saygıyla sunarım.” yazılmalıdır. Dilekçenin sonunda sağ alt köşeye adınız ve soyadınız yazılmalı ve imzalanmalıdır.
Dilekçede sağ alta ne yazılır?
Tarih, dilekçenin sağ üst köşesine veya metnin bitiminden hemen sonra aynı satıra veya ad ve soyadının üstüne yazılabilir. Metnin bitiminden sonra, başvurucunun/başvurucuların ad ve soyadı yazılır ve sağ alt tarafa imzalanır.
Dilekçede ek ve adres nereye yazılır?
Adres yazılırken mahalle (Mh.), sokak (Sk.), numara (Nu., Nr.), daire (App.), telefon (Tel.) gibi kısaltmalar kullanılabilir. Ek: Dilekçeyi veren kişinin ek belge sunması gerekiyorsa bu durum adres satırının altına “Ek olarak:” ibaresi ile belirtilir.
Dilekçe yazma kuralları nelerdir?
DİLEKÇE YAZMA KURALLARI Sorunun ilgili olduğu kuruma başvurarak başlamalısınız. Hiyerarşik sıraya dikkat etmelisiniz. Yer ve tarih belirtilmelidir. Kağıdın arkası kullanılmamalı; gerekirse ikinci bir kağıt kullanılmalıdır.
Dilekçe sonu nasıl biter?
Bir sorun çözülecekse veya bir işlem başlatılacaksa, “Saygılarımla izninizi rica ederim” ifadesi yerine “Gerekli izni saygılarımla rica ederim” gibi saygılı ifadelerle sonlandırılmalıdır. – Dilekçeyi yazan kişi, tarih, ad, soyad ve adresini mutlaka yazmalıdır.
Kaynak: cagnak.com.tr